علت اصلی بروز این بیماری تغییراتی است که در معده صورت میگیرد. در حالت عادی غذا و مایعات مدتی در معده میمانند و با اسید معده ترکیب میشوند و بعد از تجزیه اولیه به روده کوچک منتقل میشوند.
اما زمانی که فرد به دلیل بیماری جراحی میشود و یا با جراحی لاغری قسمتی از معده او را خارج کنند، یعنی تغییراتی در شکل و ابعاد معده رخ داده و روال طبیعی هضم و تجزیه غذا در معده اتفاق نمیافتد و سریع وارد روده کوچک میشود.
در این حالت سندروم دامپینگ رخ میدهد و سبب عدم جذب مواد معدنی و ویتامینها و ترشح بیش از اندازه انسولین در نتیجه کاهش قند خون فرد می شود.
چه کسانی به دامپینگ مبتلا میشوند؟
انواع مختلفی از عمل های جراحی، خطر ابتلای افراد به این سندرم را افزایش میدهند. این عملهای جراحی عبارتند از:
- گاستروکتومی
- گاسترو انتروستومی
- واگوتومی
- جراحی ریفلاکس معده
- عمل جراحی تا زدن بالای معده یا پلیسه معده
- بای پس معده
- ازوفاژکتومی
همچنین روزه دارانی که بعد از تحمل گرسنگی طولانی مدت به سراغ غذاهای پرچرب با کالری بالا میروند نیز ممکن است دچار این بیماری شوند. با مصرف مقادیر زیاد کالری، قند خون به سرعت بالا رفته و به دنبال آن بدن برای مقابله با این اتفاق انسولین بیشتری را ترشح میکند که این واکنش موجب افت سریع قندخون و بروز علایمی مانند بی حالی، خواب آلودگی و تشدید گرسنگی می شود.
نوشیدن زیاد آب یا مصرف مواد قندی ساده مانند زولبیا و بامیه در وعده افطار سبب بروز سوء هاضمه و بروز این سندروم معده می شود.
علائم سندروم دیرهنگام
علائم و نشانه های آن کمی شدیدتر است و به شرح زیر هستند:
- تعریق
- سرگیجه
- کاهش قند خون
- گرگرفتگی
- تپش قلب شدید
منبع: bariatricsurgery.ir
- دوشنبه ۱۸ دی ۰۲ ۰۰:۰۰ ۳۹ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر