عصب كشي دندان روشي است كه در آن اقدام به معالجه ريشه دندان ميكنيم. زماني كه پوسيدگي دندان وسيع باشد و دندان در حال از دست رفتن باشد از عصب كشي استفاده ميكنيم. به طور كلي هدف از انجام عصب كشي، حفظ دندان است تا نياز به كشيدن يا جايگذاري دندان مصنوعي نباشد.
علائم عفونت پالپ و نياز به عصب كشي
در ابتدا به شما پيشنهاد ميكنيم كه هر چند يكبار دندانهاي خود را چكاپ كنيد تا از اين اتفاق پيشگيري كنيد. در صورتيكه دندان پر كرده داريد انجام چكاپ هرچند مدت، براي شما بسيار ضروري است. به طوركلي علائم زير هشدار ميدهد كه بهاحتمال زياد دچار آسيب در پالپ شدهايد و بايد عصبكشي كنيد:
- درد دندان و ورم لثه
- درد در هنگام خوردن و نوشيدن مخصوصاً زماني كه غذا سرد يا گرم باشد.
- لقي دندان
- هنگام جويدن، درد داشته باشيد.
- ترشحات چركي دندان
- ورم صورت
- تيره شدن رنگ دندان
عصب كشي دندان چگونه انجام ميشود؟
براي انجام عصب كشي، احتمالاً به يك الي دو جلسه نيازمند باشيم. در ابتدا يك معاينه كلي از شرايط دندان و دهاني شما انجام ميشود. در صورت تشخيص نياز به عصبكشي، از شما خواسته ميشود تا يك راديوگرافي از دندان انجام دهيد. در زمان شروع عصب كشي، ابتدا يك بيحسي موضعي به محل انجام، تزريق ميشود تا دچار درد نشويد. سپس حفرهاي داخل تاج دندان ايجاد ميكنند. دليل ايجاد اين حفرهها اين است كه مته يا فرز دندانپزشكي به ريشهها برسد. ديوارههاي محفظه پالپ و ريشه و به خصوص نوك ريشه نيز كامل بايد تراشيده و تميز شوند.
پس از پاكسازي كامل هسته دندان، نوبت به پر كردن آن ميرسد. دندانپزشك بادقت تمامي پالپ را با مواد پر كننده مخصوصي پر ميكند و در نهايت دندان را مهروموم مينمايد تا راهي براي نفوذ باكتريها باقي نماند.
در آخر معمولاً دندان بايد روكش شود. روكش دندان همان تاج مصنوعي است كه روي دندان قرار ميگيرد و آن را احاطه ميكند. به اين ترتيب ديگر فشار چنداني بر تاج واقعي دندان وارد نميشود و خطر شكستن آن كاهش مييابد.
آيا زنان باردار مجاز هستند تا در دوران بارداري عصب كشي انجام دهند؟
از آنجاييكه در صورت احساس كمي درد يا فشار در دهان، ممكن است بدن خود را سفت كنيم يا به خود فشار بياوريم، بهتر است زنان باردار هيچگونه از خدمات دندانپزشكي در بارداري، انجام ندهند. اما از آنجاييكه عصبكشي يك درمان اورژانسي به حساب ميآيد بايد انجام شود. با اينحال به دليل نياز بهعكس پرتوي ايكس، توصيه ميشود در صورت امكان، عصبكشي در سهماهه دوم بارداري انجام شود.
منبع: www.implantdr.ir
- یکشنبه ۰۷ آذر ۰۰ ۱۸:۱۰ ۴۲ بازديد
- ۰ نظر